Morda je leto 2021 tisto leto, ko boste naredili velike spremembe v dekorju doma, na primer okrasitev in prenovo kopalnice?

Če je vaš odgovor pritrdilen, ste na pravem mestu.

Spodaj vam predstavljamo navdihujoče trende okrasitve kopalnic, ki bodo zaznamovali naslednje leto 2021.

 

Novi materiali v sodobnih kopalnicah

Sodobni dizajni kopalnic večinoma označujejo les, steklo, plošče iz različnih materialov, vendar nam leto 2021 prinaša nov material za okrasitev kopalnice: marmor.

Les

Les je nedvomno material, ki prinaša zadihanost narave in topline v vsako sobo vašega doma in seveda tudi v vašo kopalnico. Že nekaj časa imamo priče, kako se je les čudovito mešal s kopalniško pohištvo modernega dizajna: umivalniki, omare in pulti.

Danes les vidimo v okusnih stenskih in talnih oblogah, ki v kombinaciji z različnimi slogi ploščic ustvarjajo elegantne kombinacije, ki na koncu prinesejo sodobno kopalniško nastavitev.

Drug prihajajoči trend uporabe lesa pri dekoraciji kopalnice so lesene palete, saj v prostor vnašajo naravno toploto in zagotavljajo prijeten občutek golim nogam.

 

Marmor

Leto 2021 bo zagotovo zaznamoval prihod ali, bolje rečeno, vrnitev marmorja v oblikovanje kopalniške opreme. Ker je marmor občutljiv in eleganten material, zaradi razkošnega videza prostora vedno več šteje med oboževalce.

Če želite kopalnici dodati čar, jo okrasite z marmorjem. Edina stvar, na katero morate biti previdni, če se odločite za marmor, so podrobnosti. Čeprav lahko marmor včasih rahlo občuti hlad, ga lahko vedno ogrejete z majhnimi detajli, ki jih bomo omenili kasneje.

Poleg marmorja in lesa se je naravni kamen “vtisnil” tudi v trende dekorjev kopalnic naslednje sezone in se bo vrnil leta 2021.

 

 

Kamen

 

Še naprej bo trenden material za oblikovanje brezhibnih kopalnic, naravni kamen se bo uporabljal tudi za oblikovanje delovnih plošč in umivalnikov, ki izhajajo iz njegove redne uporabe v dekorjih tal in sten.

V kombinaciji z drugimi izrazitimi naravnimi materiali, kot je les, lahko kamen kopalnici daje eleganten in sodoben videz.

Barve – prijetne, diskretne ali žive barve?

 

Kar zadeva barve, ne skrbite veliko, saj so vse barve vedno v trendu. To je edina zadeva dekorja kopalnice, kjer lahko pustite domišljiji prosto pot.

Mešajte tiste barve, ki delujejo pomirjujoče in vas bodo razveselile vsakič, ko stopite v svojo rajsko kopalnico. Najbolj izstopajo pa barve modra (najpogosteje smaragdni odtenki), zelena, nevtralne pastelne barve in seveda večna, neizogibna bela, ki jo lahko kombinirate z vsem.

Golden details

 

Zlata barva in zaporedoma trend zlate podrobnosti se bo nadaljeval tudi v prihodnjih letih, letos pa je uspel videti tako dobro kot kdaj koli prej v sodobnih dizajnih kopalnic.

Do nedavnega je zlato veljalo za kič, barvo, ki se le redko prilega drugim barvam in materialom. Toda danes so zlati detajli v kopalnicah preprosto poveličani. Katero koli barvo ali material izberete, se zlato odlično poda k vsem. Zlati detajli dajo kopalnici razkošen, dodelan in edinstven videz, kar na koncu dokazuje, kaj je o njej dejal Bernard Baruch:

 

“Če bi bilo zlato slaba naložba, ne bi bilo vredno tisoč let.”

 

Bodite pozorni na podrobnosti

 

Kopalnica ni več le prostor za vsakodnevne higienske potrebe, ampak tudi kraj za pobeg od vsakdanje rutine. To mesto lahko naredite zelo udobno, če ste pozorni na podrobnosti.

Dandanes je doba preprosto oblikovanih kopalnic, opremljenih ravno toliko, da ustrezajo svojemu primarnemu namenu, daleč za nami. Najnovejše dekor in oblikovalske novosti prinašajo grelnike za brisače, izrazite avtomate za milo in televizorje s pohištvom.

Tisti, ki se dandanes radi razvajajo z dolgimi kopelmi, lahko preprosto uvedejo stvari, ki jim nekoč ni bilo prostora v kopalnici.

 

Funkcionalnost

 

Pri podrobnostih bodite pozorni na njihovo funkcionalnost. Dandanes nihče nima časa, da bi nered pospravil za seboj zaradi pomanjkanja prostora ali funkcionalnega pohištva.

Izberite dizajn, ki bo vseboval dovolj prostora za shranjevanje sušilnikov za lase, losjonov, različnih krem in drugih stvari, ki lahko ustvarijo nepotrebno nered.

Če že govorimo o dovolj kopalniškega prostora, si lahko ženske pokvarijo oči v ženski kopalnici blog.

 

Pipe

 

Zahvaljujoč bogati ponudbi lahko izbiramo med najbolj klasičnimi in najsodobnejšimi pipami, odvisno od sloga, ki ga želimo v svoji kopalnici.

Takrat je najbolje upoštevati slog “manj je več“, medtem ko je pipa v klasičnem / starinskem / industrijskem slogu najboljša možnost za vintage slog dekoracije.

Pomembno je biti pozoren na vrsto materiala, zato estetika sledi funkcionalnosti in enostavnemu vzdrževanju.

 

 

Brezčasen dvom: kopel ali prha?

 

Brezčasen dvom, za katerega ni univerzalne rešitve ne glede na trende, ker je vse odvisno od tega, koliko prostora imate za svojo prihodnjo kopalnico.

Pred nekaj leti so imela skoraj vsa gospodinjstva v kopalnicah udobne kopalne kadi, zgrajene za sprostitev in dolge kopeli po težkih stresnih dneh.

A kljub večjemu udobju današnje prhe ponujajo tudi številne prednosti. Prva je ta, da zavzamejo manj prostora in so hkrati dovolj prostorne, da se lahko prosto gibljete.

Odločitev je odvisna od vas!

 

Ogledalo in razsvetljava

 

Ta dva koncepta sta tesno povezana, saj osvetlitev vidimo kot enega najpomembnejših kopalniških elementov, ne glede na trende pa naravna dnevna svetloba vedno pride najbolje. Če je nemogoče, je treba osvetlitev usmeriti proti ogledalu in umivalniku.

Najpomembnejši estetski detajl za popolno kopalnico je ogledalo!

Ne glede na to, ali je lesena, zlata, okrogla ali pravokotna, se mora prilagoditi prostoru vaše kopalnice, da vizualno ustvari večji prostor.

Leto 2021 prinaša velika ogledala, kvadratne in pravokotne oblike z zaobljenimi vrhovi. Sodobna ogledala s preprostimi črtami in LED osvetlitvijo so še vedno najbolj zanimiva, ko jih večina vpraša.

 

 

Nepogrešljive rastline

 

Rastline so nepogrešljiv detajl kopalnice. Sobna rastlina je poleg tega, da izboljša vašo zasnovo kopalnice, podrobnost, ki jo lahko sezonsko spreminjate. Poleg tega, da so modne, rastline v kopalnicah dodajo slog in nekako »očistijo zrak«.

 

Verjamemo, da smo vas vsaj malo navdihnili in da ste pripravljeni okrasiti svojo prihodnjo sanjsko kopalnico. Sledite trendom, vendar ne slepo, prepustite se domišljiji in kopalnico spremenite v prostor, poln sloga in lepote.

 

Zapri
Prijava
Zapri
Košarica (0)

V košarici ni izdelkov. V košarici ni izdelkov.